ОСТАННІ НОВИНИ

Про що домовлялись Турчинов з Януковичем і як їм заважала "третя сила"

|

Народний депутат Вадим Новінський визнав, що зустрічався з Януковичем протягом останніх подій і вважає, що легітимність Януковича викликає великі сумніви.

Про це він розповів журналісту “Української правди”.

“Впродовж двох останніх місяців я справді неодноразово зустрічався з Віктором Януковичем, і єдиною метою наших розмов було досягнення компромісу з опозицією”, – запевняє мільярдер.

Крім того я зустрічався також з лідерами опозиції та неформальними лідерами майдану.

“18 числа, коли почались сутички на Шовковичній, я особисто провів Турчинова до Януковича, де ми втрьох говорили про ситуацію на вулиці”, – розповів Новінський.

За його словами, Турчинов вимагав негайного повернення Конституції-2004 та створення нового уряду.

“Ніяких інших умов Турчинов не висував. Янукович на ці умови погодився. Було досягнуто перемир`я, але ви вже знаєте, що наступного дня стались трагічні події”, – запевняє депутат.

За його словами, в усіх подіях протягом останніх двох місяців завжди відчувався вплив “третьої сили”.

“Як тільки ми домовлялись про перемир`я і як тільки досягалась можливість припинення протистояння, втручалась третя сила, яка ескалувала конфлікт”, – переконує Новінський.

“Наприклад, я можу відповідально сказати, що на День злуки (22 січня – ред.) було призначено підписання пакету угод з опозицією. Але ви знаєте, що за три дні до того почались конфлікти на Грушевського. І це точно було не з ініціатив влади чи опозиції”, – розповів депутат.

Яку саме третю силу він має на увазі, Новінський не уточнив, заявивши, що стосовно цього треба провести розслідування за участі влади, опозиції та міжнародних фахівців.

Відповідаючи на питання про легітимність Януковича, Новінський відповів: “Якби він був тут, з нами, ні у кого б не було права не визнавати його президентства, доки він сам би не написав заяву про відставку. Але з огляду на те, що він відсутній в країні, його легітимність під великим питання”.

Українська правда

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *