ОСТАННІ НОВИНИ

Михальчишин закликав скасувати пільги усім державним високопосадовцям, а не лише нардепам

|

Сьогодні Верховна Рада України затвердила законопроект про внесення змін до закону «Про статус народного депутата України» (щодо скасування пільг). За це рішення проголосував 301 парламентар. Звертаючись до депутатів перед голосуванням, народний депутат від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Юрій Михальчишин наголосив, що фракція «Свободи» підтримує будь-які ініціативи, спрямовані на відновлення соціальної справедливості в державі. Але треба розглядати питання не лише про скасування пільг народним депутатам, а й усім високопосадовцям державних структур включно з Президентом України, членами уряду, прокурорами усіх рівнів, суддями, посадовцями МВС, податківцями та рештою. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба партії.

«Зараз є така ситуація, що найбільшими поборниками соціальної справедливості виступають депутати з мільйонними та мільярдними статками. Вони легко вдають із себе захисників пригноблених українців. Однак я нагадаю, що в червні 2013 року Олег Тягнибок спільно з іншими лідерами опозиційних парламентських фракцій подавали подібний законопроект, який було ганебно провалено, зокрема й тими, хто зараз вдає з себе захисників інтересів громадян. «Свобода» завжди наполягала на тому, щоби максимальний розмір забезпечення всіх високопосадовців у грошовому вимірі в майбутньому не перевищував десяти прожиткових мінімумів від доходів осіб, що втратили працездатність.

Загалом у теперішній скрутний соціально-економічний період ми маємо демонструвати громадянам приклад затягування пасків, і це має бути щиро. Наголошу, що «Свобода» надалі вимагатиме скасування пільг не лише депутатам, а й усім тим, хто роками вибудовував авторитарний режим та корупційну систему, зокрема продажну прокуратуру й проституйовану судову систему, скасування пільг працівникам міліції та СБУ, усім високопосадовцям», – заявив Юрій Михальчишин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *