ОСТАННІ НОВИНИ

«Оселя» відкриває нову благодійну крамничку

|

Громадська організація «Оселя» відкриває нову благодійну крамничку у Винниках по вул. Івана Франка 53а (біля готелю «Святослав»). Урочисте відкриття крамнички відбудеться 1 березня о 12.00 год. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі організації.

Громадська організація «Оселя» – це спільнота людей, які з різних причин потрапили у важке життєве становище, залишилися без дому і близьких людей. У Спільноті вони разом живуть, працюють, заробляють на своє утримання та допомагають біднішим за себе. Їхня праця полягає в тому, що вони збирають від людей непотрібні їм речі, приводять їх до ладу, ремонтують та віддають бідним, бездомним людям або реалізують у благодійних крамничках і таким чином заробляють на соціальні проекти організації. Кожного четверга мешканці Оселі готують і роздають їжу в центрі міста для сотні безпритульних людей. У Винниках, крім самої спільноти, де живуть 22 дорослих людей і 8 дітей, є ще Осередок підтримки, куди люди з вулиці кожного дня приходять, щоб помитися, випрати та отримати одяг, підстригтися, поїсти та отримати першу медичну допомогу.

«Оселя» належить до Міжнародного руху «Емаус», який налічує 360 організацій у 37 країнах світу. В цілому світі спільноти «Емаус» займаються такою роботою – збирають від населення непотрібні їм речі для того, щоб дати нове життя речам, і людям, які в певний момент втратили волю до життя.

За допомогою благодійних крамничок Оселя реалізовує речі, котрі жертвують мешканці Львова, таким чином допомагає малозабезпеченим родинам, а також отримує кошти на інші соціальні програми.

Відтепер, крамничка у новому приміщенні буде більш зручною для покупців та гостей та буде більше нагадувати благодійні крамнички такого типу, котрі є по всьому світі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *