ОСТАННІ НОВИНИ

Рада скасувала депутатські пільги (оновлено)

|

Верховна Рада України прийняла закон, яким скасовується низка пільг народних депутатів. За постанову скасування пільг депутатам проголосувало лише 246 нардепів. Однак за прийняття закону проголосував 301 депутат.

Авторами даного законопроекту є всі народні депутати із фракції «УДАР».

Так зокрема за інформацією Української правди скасовується виплата заробітної плати депутатам, які припинили виконання повноважень протягом одного року, в окремих випадках – двох, а в окремих випадках до виходу на пенсію у розмірі 50%.

Скасовується виплата двомісячної допомоги на оздоровлення під час відпустки.

Скасовується виплата дванадцятимісячних посадових окладів при виході на пенсію депутатів, безоплатне забезпечення путівками під час відпусток, державне страхування за рахунок коштів із держбюджету.

Скасовується право депутата на безплатне користування всіма видами транспорту і встановлюється ліміт коштів на проїзд для виконання депутатських повноважень.

Скасовується право забезпечення службовим житлом або компеснації для поліпшення житлових умов. Для депутатів, які територіально знаходяться більше ніж за 30 кілометрів від меж Києва передбачається можливість видачі ліміту коштів для винаймання готелю. При чому це надання здійснюється за заявою, список депутатів, які просять про такі кошти, підлягає опублікуванню в газеті «Голос України».

Фото: Фейсбук 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *