ОСТАННІ НОВИНИ

Громади міст Львівщини самотужки дбають про свою безпеку

|

Міліція раніше практично самоусунулася від охорони вулиць, повідомив міський голова Дублянів Василь Попович. Тому на позачерговій сесії місцеві депутати прийняли рішення про створення загонів самооборони. Тепер місто патрулюють 60 чоловіків. Кожен із них мусить чергувати вночі – з восьмої вечора до шостої ранку – один раз у тиждень. Самооборонці Дублян мають при собі спеціальні посвідчення і жилетки для самознакування. Тепер до загонів самооборони місто доєдналися і місцеві дільничні, повідомили Львівському порталу у прес-службі Львівського регіонального відділення Асоціації міст України.
Водночас у продовження теми міський голова Пустомитів Ростислав Ярема заявив: люди самоорганізувалися пильнувати місто спільно із дільничними і ДАІ. Мер Пустомитів зазначив: у місті перестали грабувати квартири, з вулиць зникли п’яниці.
Втім, незважаючи на такий позитив, мери цих львівських міст таки вважають: міліція потрібна. Міський голова Пустомитів Ростислав Ярема вважає, що самооборонці не мають відповідних навиків у розшуку та слідстві щодо злочинів та злочинців, хоча можуть їх затримувати. А от міський голова Дублянів Василь Попович певен: громадам потрібна муніципальна міліція, яка би фінансувалася з місцевих бюджетів і була би підзвітна громаді.
Така ідея з муніципальними правоохоронцями є вдалою, вважає заступник голови Львівського регіонального відділення Асоціації міст України Віталій Загайний. Експерт певен: центральна влада має передати частину повноважень щодо охорони громадського порядку місцевим громадам, водночас збільшивши фінансування цих потреб із центрального бюджету. До прикладу, такі відділи правоохоронців як патрульна служба, ДАІ, МРЕВ чи паспортні столи могли б цілком бути муніципальними, вважає експерт із самоврядування Віталій Загайний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *