ОСТАННІ НОВИНИ

Юридичної бази для проведення референдуму в Криму немає – ЦВК

|

У законі про всеукраїнський референдум, в його прикінцевих і перехідних положеннях, визначено, що втратив чинність закон про місцеві референдуми

Про це заявив у коментарі «УНІАН» член Центральної виборчої комісії Юрій Донченко.

«Новий закон Верховна Рада ще не розробила. До нас зверталися вже неодноразово. Наприклад, Українка (Обухівський район Київської області – ред.) хотіла провести референдум щодо відкликання мера, інші поради хотіли відкликати депутатів і т.ін. тобто, існують суперечності. У законі про депутатів місцевих рад є питання про їх відкликання через референдум, а самого механізму референдуму немає», – зазначив член ЦВК.

За його словами, «це вводить в оману деяких людей, які, спираючись на закон про депутатів місцевих рад, не бачать того, що у нас немає закону про місцевий референдум».

«Він кілька разів виносився на ВР. З півроку тому була така спроба розглянути його, але, крім спроби, далі справа не йде. Він постійно доопрацьовується, але це справи депутатів. А ось, якщо сьогодні говорити, є юридична база чи ні для проведення референдуму в Криму, можна однозначно говорити, що немає такої бази. Закон України про проведення місцевих референдумів відсутній», – пояснив Донченко.

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні депутати ВР Криму, присутні на сесійному засіданні в захопленій озброєними людьми будівлі парламенту автономії, проголосували за проведення референдуму про статус Криму і відставку уряду Анатолія Могильова.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *