ОСТАННІ НОВИНИ

Мільярдер Сорос закликав розробити «план Маршалла» для України

|

Мільярдер Джордж Сорос закликав лідерів Єврсоюзу організувати терміновий план допомоги Україні після силових протистоянь, в результаті яких загинули понад 80 людей

Сорос вважає, що план допомоги Україні повинен бути розроблений за аналогією з планом США за підтримки європейських країн після Другої світової війни, відомим як «план Маршалла», повідомляє «Прайм».

Мільярдер заявив, що лідером у підготовці і здійсненні цього плану має стати Німеччина. План повинен включати кредити європейських комерційних банків українським компаніям, а також тренінги та консультації для управлінського персоналу в обмін на частки у самих компаніях або участь у їх прибутку.

Сорос також запевнив, що його фонд «Відродження», що працює в Україні з 1990 року, не причетний до протистоянь, хоча і «виступав як захисник тих, кого торкнулися офіційні репресії».

Після розгону мітингу в Києві 30 листопада фонд заявив про припинення співпраці з українською владою. Тепер же фонд готовий підтримати прагнення українців до розбудови демократичних інститутів, стверджує Сорос. За його словами, Україна відрізняється «диверсифікованою економікою» і «високою якістю людського капіталу» і тому потенційно цікава як об´єкт для інвестицій.

Фонд «Відродження» входить у створену Соросом мережу фундацій відкритого суспільства», яка складається з національних і регіональних фондів у більш ніж у 30 країнах світу, в тому числі на території колишнього СРСР.

Джордж Сорос народився в 1930 році в Угорщині. Він займає 30-е місце в списку найбагатших людей світу, складеному журналом Forbes. Його статок (на березень 2013 року) оцінюється в $19,2 мільярда.

Як повідомляли «Коментарі», за даними МОЗ, станом на ранок 23 лютого в ході у вуличних протистоянь в Києві загинули 82 людини. Десятки з них загинули 20 лютого від рук снайперів на вул. Інститутській.

Коментарі

Джерело фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *