ОСТАННІ НОВИНИ

Міста Львівщини готові допомогти Криму – заява Асоціації міст

|

Силами територіальних громад Львівщини можна надати допомогу людям у Криму, які захищають єдність України і стоять проти сепаратизму. Така персональна думка заступника голови Львівського регіонального відділення Асоціації міст України, голови Центру громадянських ініціатив Віталія Загайного. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівського регіонального відділення Асоціації міст України.

«Ми бачимо велике піднесення людей у Криму – зокрема тих, які не вітають сепаратизм. Водночас мешканці Львівщини – зокрема і акціями на підтримку російськомовних українців – засвідчують: львів’яни готові допомогти східним та південним братам», – зазначив він.

Експерт, втім, застеріг: нав’язувати свою допомогу кримчанам у Львові не будуть – зокрема, своєю участю в мітингах, аби не збурювати ситуацію ще більше і не давати поживу для чуток про «бандерівців» на «проплачених протестах». Але громади Львівщини готові відреагувати на першу ж вимогу українських громадян Криму – і надати посильну психологічну, інформаційну чи навіть матеріальну (як-от речами чи книгами) допомогу.

Думку заступника голови Львівського регіонального відділення Асоціації міст України, голови Центру громадянських ініціатив Віталія Загайного доповнив міський голова Дублян Василь Попович. Він зокрема розповів, що учора у Жовківському районі провели розширене засідання очільників громад про ситуацію у східних областях і в Криму. «Всі громади Жовківщини проти і засудили заклики до сепаратизму. Крим мусить бути в Україні», – повідомив мер Дублян Попович. – «Адже в Криму проживають не тільки люди з російським громадянством чи росіяни, а й кримські татари та українці». А от міський голова Пустомит Ростислав Ярема розділив стурбованість колег щодо ситуації в Криму, подякувавши кримським татарам за їхню чітку позицію. «Сепаратизм іде від окремих політичних сил, які фінансуються з Росії. Жоден із мерів Сходу не підтримує цього. Розколу України не може бути», – розповів мер Пустомит Ярема.

Водночас мер Дублян Василь Попович радить людям Криму провести сесії в своїх громадах за участі депутатів, аби здоровий глузд таки переміг. Він також певен: гарячі голови незабаром заспокояться. А міський голова Пустомит Ростислав Ярема додав: якщо Путін забере війська Росії з Криму, то народ сам розбереться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *