ОСТАННІ НОВИНИ

Ештон провела зустріч високого рівня щодо України

|

Кетрін Ештон, Високий представник з закордонних справ та безпекової політики й Віце-президент Європейської Комісії, вчора (26 лютого) провела зустріч високого рівня для мобілізації підтримки Україні з боку Європейського Союзу. Про це Львівський портал повідомили в Delegation Ukraine EU.

Зустріч відвідали Віце-президент Єврокомісії та Комісар з економічних і монетарних питань Оллі Рен, Комісар з торгівлі Карел де Гухт, Комісар з питань бюджету Януш Левандовський, Комісар з гуманітарної допомоги Крісталіна Ґеорґієва та Комісар з питань розвитку Андріс Пієбалґс. Комісар з розширення та політики сусідства Штефан Фюле, Комісар з внутрішніх справ Сесилія Мальмстрьом та Комісар з енергетики Ґюнтер Еттинґер, а також Президенти Європейської Комісії та Європейської Ради були представлені посадовцями високого рівня.

Відкриваючи зустріч, Кетрін Ештон чітко заявила, що сьогодні найближчим пріоритетом має бути підтримка стабільності України – і економічної, і політичної.

На зустрічі обговорювали економічну підтримку – як короткострокову, так і середньострокову. Відповідно до мандату, що його дав Президент Європейської Комісії Жозе Мануел Баррозу щодо координації відповіді Єврокомісії на економічні та фінансові виклики України, Кетрін Ештон попросила Віце-президента Єврокомісії Оллі Рена бути контактною особою з боку ЄС, координуючи дії з надання фінансової допомоги з МВФ та іншими міжнародними фінансовими інституціями, державами-членами ЄС та країнами з-поза меж ЄС.

В контексті пропозиції ЄС щодо побудови політичної асоціації та економічної інтеграції України з Євросоюзом, на зустрічі також розглядали шляхи спрощення міжлюдських контактів та енергетичні потреби України.

Кетрін Ештон знову відвідає Київ наступного понеділка.

Фото: Дзеркало Тижня 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *