ОСТАННІ НОВИНИ

Чеченці готові бути миротворцями і солдатами в Україні - Рамзан Кадиров

|

Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров готовий надати допомогу російським, козакам і чеченцям в Україні

Про це він повідомив в інтерв´ю «Известиям».

Керівник Чеченської Республіки заявив, що в адміністрації регіону надходить інформація, що «націоналісти в Україні намагаються забрати не тільки бізнес, але і майно людей, зароблене за довгі роки чесною працею саме чеченцями, які є громадянами України». За його словами, Росія не повинна кидати в біді тих, хто потребує допомоги в Україні.

«Ми ніколи не зазіхали на чуже, але свого нікому не віддамо і не дамо образити чеченців, де б вони не проживали – в Україні чи в інших країнах. На сьогодні в Україні свавілля, хаос, люди виходять на мітинг, вбивають держслужбовців, а потім хочуть, щоб правоохоронні органи перед цими людьми, якщо вони є ними, вибачалися. Тому я офіційно заявляю, що за тих людей, які там проживають, а саме чеченців, вони повинні відповісти за майно, за бізнес, за людину», – сказав глава Чечні.

Також Кадиров підкреслив, що шкодує про ті події, що зараз відбуваються в Україні.

«Ми – частина суспільства багатонаціональної і багатоконфесійної Росії, ми живемо в братніх відносинах з усіма народами. Народ Чеченської Республіки прийняв Конституцію, ми проголосували за те, щоб бути складовою частиною Російської Федерації. Ми хочемо жити в дружбі з усіма народами і релігіями. Ми покликані захищати свої народи. І якщо знадобиться, ми готові виїхати, бути спостерігачами, якщо знадобиться, ми готові бути миротворцями і солдатами і захистити народ. Україна і Росія, ми – братні народи, у мене багато друзів українців, я їх всіх люблю і шкодую про те, що там відбувається в останні дні», – особливо наголосив глава республіки.

Те, що відбувається в Україні Рамзан Кадиров розцінив як державний переворот. При цьому, на його думку, Європа і Захід неправильно ставляться до подій у Києві.

«Це цілеспрямований тиск на Росію через Україну. Росія – сильна держава, і я впевнений, що керівництво нашої держави прийме правильні кроки. Україну нам не можна віддавати в руки бандитів і терористів. Ми повинні захищати свій народ. Там проживає багато чеченців, росіян, татар, козаків, і ми повинні їх захищати, де б вони не перебували», – підкреслив він.

Глава Чеченської Республіки також вважає неприпустимим ставлення до спецпідрозділу «Беркут», який до останнього виконував свої обов´язки, а їх змусили стати на коліна.

«Я вважаю, в цьому винен Віктор Янукович, президент України, тому що він свого часу не взяв все в свої руки, не контролював долю українського народу. Тих співробітників, які гідно виконували свої обов´язки, їх змусили стати на коліна й вибачитися перед терористами та екстремістами. Коли їм керівництво говорить одне, а терористи вимагають іншого, вони опинилися між молотом і ковадлом. У самому пеклі. Те, як з ними обійшлися, – це неприпустимо. Я шкодую про те, що цих людей, цих офіцерів змусили так вчинити. Це неправильно. Думаю, що народ зробить висновки з цього і прийме правильне рішення», – заявив Рамзан Кадиров.

Як повідомляв сайт «Крим.Коментарі», сьогодні вночі невідомі зі зброєю захопили Раду міністрів і Верховну Раду Криму.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *