ОСТАННІ НОВИНИ

Відомо, які міста Львівщини можуть отримати грант Фонду «Східна Європа»

|

Визначено перелік міст Львівщини, які зможуть отримати грант від Фонду «Східна Європа». Кошти отримають два міста Львівської області, які подали на конкурс свої пропозиції щодо реалізації комплексних заходів із енергозбереження в бюджетній сфері. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

Відповідно до Меморандуму про співпрацю між Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією та Фондом «Східна Європа» було оголошено конкурс щодо визначення найкращих проектів із енергозбереження в бюджетній сфері. За словами заступника голови Львівської обласної ради Валерія П’ятака, до участі у конкурсі від Львівщини зголосились 15 міст.

За результатами розгляду поданих проектів, незалежні експерти попередньо визначили п’ять найкращих, а саме – Городок, Жовква, Золочів, Кам’янка-Бузька та Новояворівськ. «З-поміж цих проектів буде відібрано та затверджено два проекти, які дадуть змогу двом містам-конкурсантам отримати міжнародну технічну допомогу – по 400 тис. грн на кожне з міст-переможців»,– сказав Валерій П’ятак.

Як зазначив заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, для того, щоби обрати остаточно з-поміж п’яти потенційних переможців лише двох, заплановано створення робочої групи, до складу якої увійдуть грантодавці – представники Фонду «Східна Європа», а також від Львівської обласної ради.

 Саме вони здійснюватимуть виїзди у п’ять міст, де спільно з міськими головами ознайомляться із практичною можливістю реалізації проектів.

Довідка.

Програма «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини», що впроваджується в області з 1 жовтня 2013, триватиме до 30 вересня 2016 року. Загальний обсяг коштів, передбачений на реалізацію програми, становить 3 млн грн, де 1,5 млн грн – кошти Львівської обласної ради та ще 1,5 млн грн – Фонду Східна Європа. Першим кроком реалізації програми «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» стало проведення конкурсу. Учасниками конкурсного відбору є міста з населенням від 10 до 100 тисяч мешканців, а таких на Львівщині є 21.

 Результати конкурсу стануть відомими 21 березня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *