ОСТАННІ НОВИНИ

Перемога породила багато «псевдосотників» Самооборони - Парубій

|

Після перемоги Майдану з`явилось дуже багато людей, які заявляють що вони сотники самооборони та роблять від імені самооборони усілякі заяви. Про це зі сцени Майдану заявив комендант Євромайдану та лідер Самооборони, народний депутат Андрій Парубій, передає УНН.

Після перемоги стало дуже багато сотників самоборони. Їх було не так багато до того, а зараз стало дуже багато. І тому ви маєте знати, тих хто має право виходити (на сцену Майдану – Ред.) та говорити від імені самооборони Майдану”, – повідомив А. Парубій.

Він представив на сцені сотників Самооборони та розповів історії створення кожної сотні. Сотники вперше на публіці без масок та назвали справжні імена, зазвичай сотників на барикадах називають за “позивними”.

Усього в Києві існує 42 сотні самооборони, які створювали в два етапи. Перші 20 сотень сформувались з грудня до середини січня. Деяким сотням виповнилось кілька днів. На Майдані сотні займались різними видами діяльності – від організаційної та господарчої до медичної та бойової.

Він пояснив, що до сотень самооборони вступили люди з різних куточків України, різного віку та соціального складу. Є навіть жіноча 39-а сотня. Бували випадки, що до самооборони вступали цілими сотнями з різних регіонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *