ОСТАННІ НОВИНИ

За сутичку в аеропорту Пшонці світить 6 років

|

Екс-генпрокурору Віктору Пшонці за спротив прикордонникам загрожує до шести років в`язниці. Про це повідомляє ТСН.

Як відомо, 22 лютого Пшонка разом з в. о. міністра доходів і зборів Олександром Клименком та ще троє чоловіків з їх супроводу  в Донецькому аеропорту з намагалися зареєструватися на рейс. Працівники прикордонної служби спробували завадити їм вилетіти.

Почалася бійка, під час якої прикордонники зробили два попереджувальні постріли вгору. Пшонка та Клименко зникли з аеропорту у невідомому напрямку.

За цим фактом порушені кримінальні провадження. Прикордонників за стрілянину до відповідальності притягати не будуть, стверджують в МВС.

“Саме спротив, який було вчинено, став приводом для того, що прикордонники правомірно застосували зброю”, – пояснив керівник донецької міліції Максим Кіріндясов.

У неділю в.о. глави МВС Арсен Аваков повідомляв, що місцезнаходження Клименка та Пшонки невідоме.

Водночас йому відомо, що екс-віце-спікеру Верховної Ради Ігорю Калєтнику вдалося полетіти в Москву, оскільки у Прикордонної служби аеропорту не було підстав його затримувати: у нього були всі необхідні документи для перетину кордону і, крім того, в нього депутатська недоторканність.

Прикордонники не випустили з країни й екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, однак де він знаходиться зараз невідомо.

Також співробітники МВС досі не знайшли Віктора Януковича.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *