ОСТАННІ НОВИНИ

«Відсіч» закликає не голосувати за певні кандидатури прем’єра та міністра МВС

|

Громадянський рух “Відсіч”, який є основою 16-ї сотні “Самооборони Майдану” та її жіночої чоти закличе сьогоднішнє віче не голосувати за кандидатури прем’єра і міністра внутрішніх справ, якщо ті не виконають вимог щодо звільнення новопризначених міліцейських високопосадовців. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба ГР «Відсіч».

Учасникам віча буде роздана листівка такого змісту:

«Шановні учасники Народного віча!

Сьогодні нам запропонують затвердити склад нового уряду, який завтра має затвердити Верховна Рада.

Не дамо перетворити це на фарс-одобрямс, а прискіпливо підійдемо до нової влади, яка почала псуватися ще не ставши нею. Покажемо, що ми – не безмозкий натовп, який слухняно підіймає руки вслід за ведучим біля мікрофону, а свідомі громадяни, які хочуть якісних змін, а не заміни одних держиморд на інших.

Не встигли ще висохнути сльози на очах рідних і близьких вбитих міліцією активістів. Ще не загоїлись рани. А нова влада вже встигла призначити на вищі міліцейські посади своїх власних корупціонерів та бєзпрєдєльщиків. Вчора, виконуючий обов`язки міністра внутрішніх справ, Арсен Аваков зробив у вищому міліцейському керівництві три зміни. Новий начальник департаменту Державної автомобільної інспекції Анатолій Сіренко, який в минулому вже очолював ДАІ у Києві та Київській області прославився протизаконними корупційними схемами, примушуванням підлеглих відправляти машини на техогляд до тих СТО, які належать саме йому, а в селі Загальці Бородянського району, де він мешкає, забрав собі ставки, і люди не мають змоги ні купатися там, ні ловити рибу.

 Новий начальник департаменту громадської безпеки Володимир Ошовський командував «Беркутом» ще під час «України без Кучми». При Кучмі ж очолив міліцію громадської безпеки у Києві й залишився на цій посаді й при помаранчевій владі. «Прославився» неповагою до свободи мирних зібрань і закону взагалі. У 2008 році «Беркут» у Києві жорстоко й без будь-якої причини розігнав марш «Патріота України». Десятки людей були по-звірячому побиті й затримані. Також Ошовський не дав провести «Марш свободи» і матом послав члена Громадської ради при МВС Володимира Чемериса, який закликав його виконати рішення суду про дозвіл на марш. Тепер цей держиморда, який на скромну міліцейську зарплату збудував будинок, не гірший за будинок Пшонки, поставлений вирішувати де і як мають право протестувати люди по всій Україні.

Однак найбільш одіозною особою є новий начальник Департаменту внутрішньої безпеки  Віталій Яловенко. Призначений Юрієм Луценком на посаду начальника Київської обласної міліції і ставши депутатом Київської обласної ради від «Нашої України» відразу після приходу до влади Януковича допоміг регіоналам створити нову більшість завдяки депутатів від ПР, Соцпартії, «Нашої України» та щурів-тушок, які відразу повтікали з БЮТу. А фракція НУ у повному складі увійшла до нової, створеної призначеним Януковичем губернатором Присяжнюком більшості та відрапортувала, що завжди підтримувала Партію регіонів. За це Яловенку дали посаду заступника обласної ради. Після того переформатована рада вирішила прогнутися перед Януковичем і проголосувати за підтримку Харківських угод, якими були здані українські національні інтереси у Севастополі і не тільки. Яловенко

 був серед тих, хто підтримав це ганебне голосування. Багато з вас бачили по телевізору, як «Беркут» вривається до клубу в Ірпені, який відмовився платити хабарі меру (зараз цей мер у розшуку) та жорстоко лупить усіх підряд – охорону, працівників, відвідувачів, навіть дітей, які гралися там на комп`ютерах. Це все було при Яловенку.

А от коли звільнений помаранчевою владою одіозний ректор Податкової академії Петро Мельник з двома сотнями найнятих ним бандитів штурмом взяв цей навчальний заклад, побивши десятьох бійців фізичного захисту податкової, які несли там охорону, Яловенко, який був на місці подій, не дав наказу розташованій за сто метрів від Академії роті «Беркуту» втрутитися. Статки Яловенка теж вражають. На скромну міліцейську зарплату він наколядував мінімум два будинки – у Софіївській Борщагівці (вул. Садова, 9), де живуть його батьки є будинок не менший, ніж розташовані за 3 км хороми Пшонки, а у селищі «Жовтневе» за шпалерним ринком будинок особисто Яловенка, який є більшим, ніж особняк Пшонки.

Департамент внутрішньої безпеки – це саме та інстанція, яка проводить розслідування зловживань та злочинів працівників міліції. А ще без його візи не відбувається жодного призначення на жодну посаду. То якого розслідування злочинів міліції проти Майдану можна очікувати від того, хто вірно служив Януковичу та підтримував здачу національних інтересів України?

Ми закликаємо учасників віча не погоджувати представлені сьогодні кандидатури прем`єр-міністра та міністра внутрішніх справ допоки всі три одіозні призначення не будуть скасовані, людям на Майдані не буде принесене вибачення за таку зневагу до них і допоки нам не скажуть, хто саме був ініціатором призначення цих трьох (це був явно не Аваков, який нікого з них просто не знає, а до інтернету зазирнути полінувався) та не буде гарантовано подальше усунення цих лобістів від впливу на кадрові рішення й недопущення цих лобістів до державних посад.

Нам не потрібна проста заміна одного клану на інший», – йдеться у листвіці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *