ОСТАННІ НОВИНИ

Виступаючи проти «Свободи», чиновниця управління культури ЛМР хоче перейти на російську мову

|

Начальник управління культури Львівської міської ради Ірина Подоляк має намір перейти на російську мову у публічному середовищі. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук. Судячи з посту, чиновниця очевидно проявляє таким чином свій протест діям ВО «Свободи» у ВР.

«Я серьёзно подумываю, не перейти ли на русский язык в публичном пространстве. Из принципа. Никто не говорил, что будет легко, но что будет так гадко – не ожидала. Присутствие штрих-пунктирного интеллекта и хорошей памяти у некоторых особей из ВОС, не может оправдывать тот вред, который они наносят своей “деятельностью” моей стране. Моё соборничество крепнет. Можете начинать…», – написала вона.

Користувачі Фейсбук підтримали львівську чиновницю, а російськомовні українці вирішили перейти на українську мову на знак солідарності. «Я, як російськомовний, можу навзаєм перейти на українську. Це не буде по-справжньому рівноцінний обмін, бо я за межами фейсбуку не є публічною людиною. Але дуже хочу зробити крок назустріч», – написав Дмитро Фрящиков.

Згодом він написав у коментарі під цим статусом, що одеситам сподобалась позиція І.Подоляк і вони теж готові перейти на українську мову.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *