ОСТАННІ НОВИНИ

Через постамент Леніну мало не вбили свободівця

|

24 лютого в місті Перещепино Новомосковського району (Дніпропетровська область) близько 22:00 год. було скоєно замах на вбивство керівника Перещепинської організації ВО «Свобода» Олександра Цолка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі партії.

Двоє чоловіків кремезної статури проникли в подвір’я будинку Олександра та вимкнули світло на лічильнику, який знаходиться на зовнішній стіні будинку.

Коли націоналіст вийшов з ліхтарем перевірити, що сталося, зловмисники вистрелили у нього з вогнепальної зброї, ймовірно, обріза, а потім нанесли удари битками по голові. Олександру вдалося уникнути влучання кулі, а від смерті його врятував ґвалт дружини, яка, почувши постріл на подвір’ї, почала кликати на допомогу. Миттєво підбіг сусід, який кинувся на допомогу постраждалому, від чого нападники втекли.

Станом на 00:30 з висновків первинного медичного огляду в Олександра шість ран на голові. Йому було накладено близько 50 швів.

Також у свободівця внутрішньочерепна травма, перебита рука, розбите обличчя, чисельні гематоми по всьому тілу.

Триває подальше медичне обстеження та слідство. «Ми пов’язуємо ці події зі знесенням постаменту Лєніна у Перещепино. Певна група осіб, таким чином хоче внести безлад і хаос у містечко, заявивши потім про розбрат в країні. Наше завдання зараз виявити таких осіб, присікти їхню злочинну діяльність та притягти до відповідальності. Ми не допустимо, щоб антиукраїнські сили мстилися націоналістам за нашу перемогу! Ми зараз маємо сили змусити правоохоронні органи займатися своєю безпосередньою роботою – захистом громадян та виявленням злочинців», – заявив очільник обласної організації ВО «Свобода» на Січеславщині Олександр Замковий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *