ОСТАННІ НОВИНИ

Рух "Чесно" висунув політикам 5 критеріїв для формування нового уряду

|

Рух “Чесно” звернувся до політичних сил парламенту, на яких зараз лежить відповідальність за формування уряду, з вимогою відповідально поставитися до цього процесу та висунув 5 критеріїв.

Про це йдеться в заяві руху “Чесно”.

Першій критерій – професійність.  

Нові керівники міністерств та відомств мають бути якісними управлінцями з досвідом керування командами, а також обізнаними із особливостями функціонування відповідної сфери в Україні та найкращими іноземними практиками керування у відповідній сфері, йдеться в заяві руху.

Другий критерій – доброчесність. 

“Майбутні високопосадовці не можуть мати корупційної історії, тобто щодо них не повинні існувати обгрунтовані підозри у причетності до корупційних правопорушень”, – пояснили в русі.

Крім того, вони також не можуть бути причетними до порушень прав і свобод людини.

При цьому йдеться не тільки про підозри, які висувалися державними органами, але насамперед про ті, які з’явилися внаслідок журналістських розслідувань авторитетних громадських організацій та засобів масової інформації.

Наступний критерій – прозорість статків.

“Майбутні високопосадовці повинні оприлюднити свою декларацію про майно, доходи і витрати до розгляду питання про призначення на посаду і оприлюднювати в подальшому щорічно відповідно до законодаства та високого суспільного запиту на прозорість”, – йдеться в заяві.

“При цьому задеклароване майно і доходи повинні відповідати реальному стилю життя особи. Треба попрощатися з практикою, коли Бентлі в гаражі називають в деклараціях “Жигулями”, – наголосили в “Чесно”.

Четвертим критерієм “Чесно” назвали підзвітність.

“Нові керівники щонайменше протягом місяця з моменту призначення мають ознайомити суспільство зі стратегічними завданнями міністерства (відомства) та регулярно звітувати перед суспільством про виконану роботу”, – пояснили в русі.

Останньою вимогою є нова генерація в політиці. 

“Суспільство очікує побачити в складі нового уряду нові обличчя з незаплямованою репутацією, авторитетом серед професійних кіл та журналістів, з новими ідеями та якісною освітою”, – сказано в заяві руху.

Жодна людина з уряду Азарова, а також з числа парламентарів, які зокрема голосували за “диктаторські закони” від 16 січня, не може обіймати посаду в новому уряді, наголосили в “Чесно”.

Українська правда

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *