ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прийняв на лікування близько 200 постраждалих революції Гідності

|

За останні тижні близько 200 осіб, які постраждали під час акцій протесту в Києві, отримували медичну допомогу у лікарнях Львова. Про це сьогодні повідомив міський голова Львова, провідуючи деяких пацієнтів з Майдану у Львівській міській лікарні швидкої медичної допомоги. У цій лікарні, зокрема, перебуває 28 осіб. Поінформували Львівський портал у прес-службі Львівської міської ради.

«За ці останні тижні близько 200 людей отримали медичну допомогу. Це ті люди, які отримали важкі поранення, які отримали поранення після побиття, після вибухів. Всі вони були невідкладно прийняті у Львові. Були нюанси по реєстрації. Усі розуміють, що лікарі робили це в той час, коли вони потрапляли під відповідальність, в тому числі, і кримінальну. Але першою для них була клятва Гіппократа, вони з честю цю клятву виконали», – зазначив міський керманич.

За словами А.Садового, на сьогодні у міських лікарнях Львова знаходиться 43 хворих, які прибули з боїв. «Те, що ми бачимо сьогодні, це поранення, які люди отримують на фронті, під час війни. 28 осіб перебуває в лікарні швидкої допомоги. 9 з них виїхали, деякі ще зараз готуються на виїзд за кордон. Це Польща, Австрія. Також маємо пропозицію від Чехії. Хочу подякувати усім містам-партнерам Львова, всім країнам, які нам сьогодні простягають руку допомоги. Це дуже важливо. Також ми отримуємо медикаменти, щоб процес лікування і одужання був ще кращим», – розповів він.

Мер Львова також зазначив, що Львів приймав постраждалих у столичних сутичках з усієї України.

«Географія дуже велика. В нас лікувались і лікуються хворі з багатьох міст України – Донецьк, Крим, Луганськ, Житомир, Білорусія також. Чому вони їхали до Львова? Бо у Львові безпечно, у нас не було випадків, коли викрадали людей з лікарень», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *