ОСТАННІ НОВИНИ

Україна доведена до банкрутства – Яценюк

|

Країна доведена до банкрутства. Зараз завдання – втримати банківську систему. Для цього є резерви, якщо Національний банк буде взятий під контроль новою владою. Про це заявив голова Політради ВО “Батьківщина” Арсеній Яценюк на Погоджувальній раді парламенту в понеділок, 24 лютого, інформує прес-служба партії.

А. Яценюк зазначив, що вчора провів кілька зустрічей із «залишками міністерства фінансів України”, отримав інформацію з НБУ та Державного казначейства України: «Державна казна розграбована. Країна доведена до банкрутства. Тепер зрозуміло за які гроші будувалось Межигір`я і все інше».

За словами Арсенія Яценюка, він навіть не хоче озвучувати цифри «неймовірного державного дефіциту навіть не до кінця поточного року, а до кінця поточного місяця». Він наголосив, що є затримки по заробітних платах протягом 10 днів, «платити боргові зобов`язання нічим».

«Зараз дуже важливе завдання – втримати банківську систему, і для цього є резерви у тому випадку, якщо Центральний банк буде взятий під контроль новою владою і буде виконувати ті завдання, які стоять перед ним, а саме – стабільність національної грошової одиниці і недопущення інфляції», наголосив він.

Яценюк наголосив, що перед урядом, який буде сформований, «стоять неймовірні завдання»: «Вирішення цих завдань можливе тільки в одному випадку – якщо Західний світ допоможе Україні вийти з цієї найтяжчої фінансової кризи».

«Необхідне негайне отримання фінансової допомоги від наших європейських партнерів. Ми вітаємо заяви, які лунають з ЄС. Зараз основне питання – напрацювати механізм», – підкреслив він.

За словами Арсенія Яценюка, необхідно негайно відновити програму з МВФ. Арсеній Яценюк повідомив, що вчора пізно увечорі мав телефонну розмову з міністром фінансів США: «Після зустрічі Великої двадцятки він поінформував, що процес фінансової підтримки України запущений і все залежить від того, як швидко ми сформуємо уряд народної довіри».

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *