ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура вже співпрацює з Львівською облрадою

|

Органи прокуратури Львівщини на сьогодні координують свою роботу з Львівською облрадою та районними радами.

Про це 24 лютого на прес-конференції повідомив прокурор Львівщини Олег Василенко.

«Робота з протидії злочинності та забезпечення правопорядку проводиться разом з місцевими радами – обласною радою та районними радами на місцях, очільниками міста Львова», – повідомив Василенко.

На запитання про те, як пояснити нинішню співпрацю прокуратури з обласною та районними радами, оскільки ще донедавна прокуратура оскаржували всі рішення місцевих рад на підтримку Майдану та створення виконкомів, Василенко відповів:

«Ми послуговувалися і послуговуємося законодавством. Ті рішення, які були прийняті в тій нормативній базі – вони не відповідали закону. Ми можемо говорити про суспільну значимість і про інші речі, але прокурор мусить керуватися законом. Це його обов’язок при будь-якій владі. Бо якщо прокурор буде керуватися доцільністю – він перестане бути прокурором. Такий прокурор не потрібен ні суспільству, ні громаді.

Зараз відбулися певні зміни. У законодавчий легітимний спосіб ВРУ прийняла постанови, зокрема, постанову про повернення до Конституції 2004 року.

Іншою постановою ВРУ покладено на районні ради певні функції, які вписуються у питання взаємодії, яка зараз відбувається».

Прокурор області також уточнив що координує свою роботу безпосередньо з керівництвом Львівської облради.

ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *