ОСТАННІ НОВИНИ

Для сімей Львівщини, які втратили у Києві своїх близьких, виділять по 100 тис грн

|

Члени виконавчого комітету Львівської обласної ради – Народної ради проголосували за проект надання допомоги з обласного бюджету Львівської області сім`ям жителів Львівщини, які загинули під час Революції Гідності.

Зокрема, голова постійної комісії ЛОР Ярослав Качмарик повідомив про те, що в обласному бюджеті передбачено дві програми щодо надання фінансової допомоги сім`ям, постраждалих у столичних сутичках.

Перша програма, за його словами, передбачає виділення 1 млн грн (на 2014 р) на комплексну програму соціальної підтримки постраждалим сім`ям, тобто на їх лікування.

“Звісно потім потрібно буде шукати ще фінанси для лікування та реабілітацію цих людей”, – сказав Я.Качмарик.

Друга програма передбачає виділення одноразової адресної допомоги сім`ям, які втратили своїх близьких у столичних сутичках. Пропонується кожній такій родині виділити по 100 тис грн, щоправда наразі передбачено лише 500 тис грн на ці цілі.

Відтак, під час обласного виконкому прозвучала пропозиція збільшити видатки в цій частині до 1 млн 100 тис за рахунок перехідних залишків.

Окрім того, пропонується залучити кошти з одноденного заробітку працівників ЛОР та ЛОДА.

Також Я.Качмарик звернувся до департаменту фінансів з проханням знайти кошти, щоб видатки збільшити на ці цілі до 1,1 млн грн.

Даний проект щодо фінансової допомоги сім`ям убитих в Революції Гідності буде винесений на розгляд чергової сесії ЛОР.

Загалом Львівщина втратила під час революції Гідності 13 своїх синів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *