ОСТАННІ НОВИНИ

Майдан Львівщини пропонує створити трибунал для розслідування діяльності Януковича

|

Комітет Майдану Львівщини оприлюднив заяву, в якій пропонує створити спеціальний слідчий орган (трибунал) для публічного розслідування діяльності Віктора Януковича та притягнення його до судової відповідальності.

Текст заяви є в наявності редакції Львівського порталу, яку подаємо нижче.

«Підтримуємо виважені державницькі рішення Верховної Ради України, спрямовані на стабілізацію ситуації в Україні, відновлення інституцій права та законності. Відставка Януковича – справедлива вимога часу.

Однак процес імпічменту не повинен завершитись просто відставкою. На нашу думку, повинен бути створений спеціальний слідчий орган (трибунал) для публічного розслідування діяльності Віктора Януковича та притягнення його до судової відповідальності. Заслужене покарання мусять понести Андрій Клюєв, Микола Азаров, Віталій Захарченко, Віктор Пшонка, Павло Лєбєдєв, Михайло Калінін та усі причетні до вчинення протиправних дій щодо українського народу. Щоб подолати наслідки злочинного Режиму, український народ повинен бути єдиним. Рішуче засуджуємо спроби сепаратизму, розпалювання міжнаціональної та міжрегіональної ворожнечі – усі дії спрямовані на розкол України.

Звертаємось до політичних лідерів Верховної Ради України – терміново налагодити дієвий діалог із головами обласних рад Сходу та Півдня України, врахувати побажання місцевого самоврядування при втіленні реформ та побудови демократичної європейської Української держави. Негайним важливим кроком має бути відновлення перемовин із лідерами Євросоюзу та підписання в найкоротші терміни Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *