ОСТАННІ НОВИНИ

«Батьківщина» пропонує терміново обрати нове керівництво парламенту і уряду

|

Фракція “Батьківщина” пропонує терміново обрати нове керівництво Верховної Ради, уряду, а також призначити нового Генпрокурора. Про це заявив народний депутат, координатор Штабу національного спротиву Олександр Турчинов, інформує прес-служба партії.

За його словами, більшість виконуючих обов`язки міністрів зникли у невідомому напрямку. Також не відомо, де перебуває президент. “Тому єдиним легітимним органом в країні є Верховна Рада”, – сказав Турчинов.

“Я прошу всіх депутатів взяти на себе відповідальність, забути всі протистояння і з`ясовування стосунків і об`єднатись задля країни та негайно відновити дію Конституції 2004 року”, – наголосив він.

Олександр Турчинов також заявив, що у випадку, якщо протягом кількох годин не буде встановлене місцезнаходження президента, “парламент має проголосувати за постанову про відновлення конституційного ладу”.

Крім того, Турчинов закликав негайно обрати нове керівництво парламенту та обрати тимчасово виконуючого обов`язки керівника уряду і тимчасово виконуючого обов`язки міністра внутрішніх справ “і дати можливість сформувати уряд, обрати Генпрокурора”.

Серед першочергових завдань Турчинов також закликав ухвалити рішення про негайне

звільнення політв`язнів і Юлії Тимошенко.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *