ОСТАННІ НОВИНИ

Вперше за 20 років Україна здобула золото Олімпіади

|

Українські біатлоністки здобули історичну перемогу Олімпіади у Сочі. Такого високого результату в України не було 20 років.

Стартувала першою Віта Семеренко. Вже на першому етапі з боротьби за медалі вибули німкені. Після падіння Франциски Пройс, у спортсменки зламалась палиця, а у гвинтівку потрапив сніг і вона втратила чимало часу на вогневому рубежі. Француженки взагалі припинили змагання. Марі-Лор Брюне після падіння втратила свідомість, спортсменку довилось виносити з траси на ношах.

Другий етап блискавично провела Юлія Джима, яка й вивела українок на перше місце.

 

По ходу гонки в числі лідерів залишилися збірні України, Росії і Норвегії. У цій компанії українки не загубились по швидкості, більше того, команда відмінно впоралася зі стрільбою, допустивши на восьми вогневих рубежах всього 5 промахів.

Щоправда на третьому етапі Валя Семеренко заставила вболівальників добряче похвилюватись. На стійці Валя довела стрільбу до трьох додаткових патронів, однак перевівши подих вона блискавично впоралась із незакритими мішенями.

 

На останньому етапі Олена Підгрушна, яка протягом усієї Олімпіади перебувала далеко в не найкращому функціональному стані, зуміла зберегти перевагу над суперницями. Мало того Олена на останньому колі навіть зуміла наростити своє лідерство і впевнено фінішувала першою.

 

У підсумку, четвірка у складі Віти Семеренко, Юлії Джими, Валі Семеренко та Олени Підгрушної виграла гонку. На другому місці опинилась збірна Росії, на третьому – Норвегії.

 

До цього золота найвища нагорода в України була лише у далекому 1994 році на Олімпіаді в Ліллегаммері. Тоді на першу сходинку п’єдесталу піднялася українська фігуристка Оксана Баюл.

Фото: сайту Федерації біатлону України та ТСН 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *