ОСТАННІ НОВИНИ

Дострокові вибори президента мають відбутися якнайшвидше

|

Комендант Майдану Андрій Парубій наполягає на тому, що дострокові вибори президента мають відбутися в найкоротший термін. Таку думку він висловив в коментарі “Українській правді” у відповідь на підписання його колегами з опозиції угоди, за якою ці вибори відбудуться у грудні 2014 року.

“Моя позиція залишається чіткою: вибори мають відбутися в найкоротший термін, який дозволяє Конституція України. Це може бути 2-3 місяці, але це має відбутися якомога скоріше”, – заявив Парубій.

Він нагадав, що однією з головних вимог Майдану від початку була і залишається відставка президента Віктора Януковича.

У свою чергу лідер фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк на репліку журналістів стосовно несприйняття Майданом президентських виборів у грудні відзначив, що на даний момент ця угода була єдиною можливістю провести позитивне голосування в сесійній залі в п`ятницю.

“Без цієї угоди ми не змогли б сьогодні провести голосування. Цю угоду підтримали наші європартнери, цій угоді аплодує весь світ”, – зазначив політик.

“Сьогодні ми підписали акт капітуляції. Терміни виборів вкорочені вдвічі, ніж Віктор Янукович повинен був би бути в офісі президента. Якщо будуть інші можливості призначення дати виборів, ми обов`язково ними скористаємося”, – заявив Яценюк.

“Але треба все робити покроково”, – додав він.

Як відомо, лідери опозиції підписали з владою угоду про врегулювання кризи в Україні, згідно з якою президентські вибори будуть проведені одразу після ухвалення нової Конституції України, але не пізніше грудня 2014 року

У цей день Верховна Рада повернула в дію Конституцію 2004 року., однак конституційна реформа триватиме орієнтовно до вересня 2014 року.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *