ОСТАННІ НОВИНИ

Українські дипломати в Польщі вимагають покарати винних у вбивствах активістів

|

 

Українські дипломати в Польщі оприлюднили заяву, в якій закликають покарати винних у вбивствах українців та якнайшвидше підписати Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Повний текст заяви подаємо нижче:

«Трагічні події останніх днів, смерть, насильство і кров на вулицях Києва та інших міст України спонукають нас, українських дипломатів у Польщі, знову заявити про нашу чітку позицію, висловлену ще 1 грудня 2013 року, одразу після Вільнюського Саміту Східного партнерства та кривавого розгону мирних демонстрантів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року:

–  засудження та негайне припинення брутального використання сили та кровопролиття;

–  справедливе покарання винних у загибелі та побитті невинних людей;

–  якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом;

–  проведення широкої політичної дискусії у формі національного круглого столу. 

Смертям наших співвітчизників та насильству не може бути жодного виправдання. Всім серцем відчуваємо глибокий біль та висловлюємо свої співчуття сім’ям і близьким загиблих.

Ми вкотре закликаємо до негайного прийняття конструктивних рішень, спрямованих на припинення протистояння і захист суверенності та цілісності нашої держави.

В умовах, коли сьогодні зажевріла надія на мир і спокій в нашій державі, вважаємо своїм обов’язком максимально використати дипломатичні механізми українсько-польського стратегічного партнерства для пошуку мирного розв’язання існуючого конфлікту, повернення України на європейський шлях розвитку, а також організації та координації на території Польщі консульсько-правової, медичної та гуманітарної допомоги постраждалим українцям.

Віримо у європейське майбутнє України!!!».

Під заявою підписались: Посол Маркіян Мальський, Генеральний консул Мирон Янків, Генеральний консул Віталій Максименко, Генеральний консул Іван Грицак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *