ОСТАННІ НОВИНИ

У Вірменії опозиція перейменувала площу Віктора Януковича на площу Сергія Нігояна

|

Група активістів вірменського походження перейменувала площу в місті Спітак, названу на честь Віктора Януковича, на площу імені застреленого під час протистоянь в Києві активіста Сергія Нігояна.

Про це йдеться в повідомленні “Радіо Свободи”.

Молоді активісти, в основному афілійовані з новою групою вірменської опозиції на чолі з Ніколом Пашиняном, вважають Януковича диктатором і звинувачують його у виникненні зіткнень між антиурядовими демонстрантами і силами безпеки в Києві, через що десятки людей загинули.

Вони наклеїли на табличці, де було вказано назву площі, наліпку з іншою назвою українською мовою – “площа імені Сергія Нігояна”.

Поліція і місцева влада не одразу відреагували на такі дії.

Площа була названа на честь Януковича у 2008 році на знак визнання його ролі в реконструкції Спітаку, невеликому містечку, спустошеною катастрофічним землетрусом у 1988 році. Він провів тут шість місяців у 1988-1989 роках, як голова української будівельної компанії, направленої в зону землетрусу радянським урядом.

Через сутички в Україні опозиційні сили у Вірменії почали вимагати, щоб муніципалітет Спітак змінив назву площі, але мер міста Гагік Саакян відкинув ці заклики.

“Ми вдячний народ, і ми намагаємося бути вдячними всім тим людям, які зробили хороші речі для нас”, – цитує його 1in.am.

Як відомо, 22 січня під час протистояння між силовиками та протестувальниками на вулиці Грушевського в Києві застрелили 20-річного вірменина з Дніпропетровська Нігояна.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *