ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк і Тягнибок вірять, що постанова Ради принесе мир

|

Лідери опозиції Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок назвали прийняття постанови про припинення вогню найвагомішим кроком Ради в історії цієї каденції.

Про це вони заявили журналістам у Верховній Раді.

“Вперше за час історії діяльності Верховної Ради цей склад став більшістю на сторону українського народу. Постанова ухвалена прозоро і легітимно. Але надто великою ціною. Ми отримали ті 236 голосів ціною сотень життів українців-патріотів”, – сказав Тягнибок.

Він наголосив, що відповідальність, яка стоїть перед народними депутатами спрацювала.

“Це тільки дуже маленький, але важливий крок у боротьбі за справедливість і законність в Українській державі. Вона тільки починається тут у парламенті і вона продовжиться. Вимоги Майдану будуть зреалізовані”. – наголосив лідер “Свободи”.

Яценюк також назвав сьогоднішнє рішення історичним і найвагомішим кроком за час своєї каденції.

“Всі сили міліції, СБУ, міноборони і інших силових структур повинні повернутися у місця постійної дислокації. Всі вулиці Києва і інших міст повинні бути звільнені від правоохоронців”, – заявив він.

Яценюк також повідомив, що суди мають звільнити заарештованих учасників протестів.

Як віджомом, народні депутати підтримали постанову “Про засудження насильства в Україні, призвів до людських жертв” з поправками Литвина і Порошенка, яка ставить на меті зупинення вогню та повернення всіх силовиків в казарми.

За таку постанову проголосували  236 депутатів.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *