ОСТАННІ НОВИНИ

Українські дипломати засуджують дії влади, на відміну від Кожари

|

Українські дипломати засудили заяви про розкол країни як ззовні так і всередині України та закликали всі сторони зробити все залежне, щоб припинила литися кров.

Про це йдеться у заяві дипломатів, поширеній на сторінці Facebook.

“У час, коли погляди всього світу повернуті до України, коли на вулицях українських міст гинуть наші брати і сестри, українські дипломати не можуть залишатися осторонь”, – сказано у заяві.

“У цих умовах своєю першочерговою місією ми бачимо достовірне і неупереджене інформування міжнародного співтовариства про ситуацію в нашій державі, захист інтересів України, всього Українського народу, кожного Українського громадянина”, – наголосили дипломати.

“Ми завжди виходили і будемо виходити із засадничих принципів – незалежності нашої держави, забезпечення дипломатичними засобами її суверенітету та територіальної цілісності”, – сказано в заяві.

“За цих умов ми не можемо не реагувати на заяви, що доносяться як зсередини, так і ззовні, про можливий розкол нашої держави. Ми рішуче засуджуємо подібні заяви та виступаємо за Україну як єдину, унітарну європейську державу”, – наголосили дипломати.

“Ми вважаємо, що нині настав час компромісу. Ми закликаємо всі сторони зробити все залежне для того, щоб в нашій державі перестала литися кров”, – сказано в документі.

Дипломати також закликали підписати угоду про асоціацію з ЄС.

“В часи протистояння згадаймо, що об’єднавчими для кожного українського громадянина є загальнолюдські європейські цінності. Тому переконані, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС, з підтримки якої, власне, і розпочався Євромайдан, може об’єднати всіх нас”, – вважають дипломати.

Як відомо, раніше голова МЗС Кожара неодноразово подавав викривлену інформацію послам закордонних держав на зустрічах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *