ОСТАННІ НОВИНИ

На Майдані знаходять патрони калібру 5 і 5,45 мм – Савельєв

|

На Майдані знаходять патрони калібру 5 і 5,45 мм – Савельєв

У центрі Києва людей закликають повернутися за периметр барикад, тому що стріляють снайпери. Про це сьогодні, 20 лютого, IA ZIK повідомив головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв.

«Щойно був на Грушевського. Там відновили барикаду на тому місці, де була спалена техніка. Пробували будувати наступну барикаду, але почалися якісь рухи зі сторони «Беркута» і стало зрозуміло, що будувати під вогнем недоцільно, то почали укріплювати ту барикаду», – розповів він. Також Савельєв повідомив, почали знаходити патрони. «Дуже велика кількість не гумових куль. Я бачив патрони калібру 5 і 5,45 мм, останні – від автомату Калашникова). І на місці колишньої дислокації «Беркута» біля Жовтневого познаходили багато набоїв для примусової зупинки транспорту», – сказав він.

«Бачив поранених, яких несли. В основному кульові поранення, картеччю в груди і в живіт. Також бачив людину, яку несли з переламаним хребтом. Дуже багато їздить джипів із вибитими вікнами, возять поранених, підвозять на передову лікарів. Жінок на Грушевського намагаються не пускати», – розповів Савельєв.

За його словами, Майдан заповнений людьми. При чому, дуже мало людей стоять і слухають тих, хто виступає на сцені. В основному всі працюють – хто розливає коктейлі молотова, хто якусь іншу роботу робить.

«ДАІшники пропускають машини до самих барикад на Хрещатику. Але кожен патруль ДАІ має автомат. Біля трибуни багато депутатів Верховної Ради», – повідомив він.

Також Савельєв зазначив, що зараз людей закликають повернутися за периметр барикад, тому що стріляють снайпери: «Багато поранених снайперами. Це тим більше дивно, адже Янукович заявляв, що сьогодні буде перемир’я і день жалоби за загиблими».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *