ОСТАННІ НОВИНИ

12 «регіоналів» висловили підтримку українському народу

|

Група народних депутатів з фракції Партії регіонів ініціює термінове засідання Верховної Ради для повернення парламентсько-президентської форми правління та висловлює підтримку українському народу

Про це йдеться в спільній заяві депутатів, яким своєму розпорядженні «Коментарі».

Заяву підписали депутати з фракції ПР Андрій Деркач, Володимир Зубик, Григорій Смітюх, Олександр Кузьмук, Володимир Пехов, Володимир Продивус, Володимир Струк, Микола Сорока, Віктор Бондар, Віктор Тихонов, Олександр і Андрій Табалови.

«Ми, група народних депутатів України, закликаємо сьогодні, 20 лютого, о 15.00 терміново скликати засідання Верховної Ради для повернення парламентсько-президентської форми правління», – йдеться в заяві.

Також нардепи заявили про підтримку українського народу і висловили стурбованість у зв´язку з кровопролиттям на вулицях міст і жертвами «по обидві сторони протистояння».

«Офіційно заявляємо, що ми засуджуємо дії, спрямовані на ескалацію збройного конфлікту, закликаємо обидві сторони до припинення агресивних дій і до початку мирних переговорів за участю міжнародних спостерігачів ЄС (Німеччини, Польщі), Росії і США», – йдеться в заяві.

Депутати також звернулися до військовослужбовців внутрішніх військ, підрозділів МВС та СБУ з проханням «виконувати присягу народу України», а не «злочинні накази, спрямовані на застосування вогнепальної зброї, не допускати участі правоохоронних органів у провокації із застосуванням кримінальних елементів проти мирного населення і мітингувальників по всій Україні».

Нагадаємо, за останню добу про вихід з ПР заявили понад десять депутатів. Серед них – Юрій Шаповалов, Віктор Бондар, Юрій Благодир, Владислав Атрошенко.

Також про вихід з лав ПР сьогодні заявила група закарпатських депутатів: Іван Бушко, Михайло Лані, Василь Ковач, Сергій Мошак, Іштван Гайдош.

Крім того, повідомляється про вихід з ПР депутата Євгена Сігала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *