ОСТАННІ НОВИНИ

Писарчук склав повноваження голови ЛОО Партії регіонів і вийшов з партії

|

Петро Писарчук склав повноваження голови ЛОО Партії регіонів і вийшов з партії.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі П.Писарчука.

Подаємо текст звернення П.Писарчука повністю:

«З невимовним сумом розділяю біль за жертвами братовбивчої війни, що розв’язали влада та політики заради свого збереження.

Поставивши на кон майбутнє держави, її 45-мільйонного народу, в силу своєї політичної сліпоти, невміння йти на компроміси із своїми політичними опонентами, влада фактично спровокувала громадянську війну, розпад держави, втрату її суверенітету та єдності.

В такій ситуації, коли програма Партії регіонів, що декларувала європейську перспективу України, зміцнення її економічної могутності, лідерами партії повністю дискредитована і розтоптана, ми залишаємо право кожному партійцю самостійно робити вибір, як чинити в майбутньому.

Мені дуже прикро, що тим людям, які повірили в першу чергу мені, доводиться переживати сьогодні зневагу від людей, нести хрест відповідальності за тих, хто фактично їх зрадив. Я щиро прошу в них і Господа прощення.

Єдине, що можу сказати в своє оправдання, так це те, що я керувався не корисливістю чи бажанням отримати блага, а щирою вірою в необхідність кріпити єдність держави, довіру між її громадянами, що проживають в різних частинах України. Надзвичайно прикро, що Партія регіонів втратила шанс стати такою політичною силою.

Розуміючи свою міру відповідальності не перед київським керівництвом, а перед тими людьми, які щиро вірили в те, що і я, я утримувався від популістських кроків. Найважчий гріх – намагання спасти свою шкуру зрадою тих, хто тобі вірить. З болем розумію, що в очах багатьох таким залишуся.

Своє особисте принципове рішення щодо свого майбутнього у Партії регіонів я зробив уже давно, одночасно задекларувавши свою позицію щодо відповідальності влади за смерті людей та необхідності проведення позачергових виборів на усіх рівнях влади. Як Ви знаєте, було вирішено з дотриманням усіх процедур та вимог статуту партії провести 22 лютого конференцію Львівської обласної організації Партії регіонів, під час якої у легітимний спосіб мала бути вирішена подальша доля партійної організації. 

Але коли обставини не дозволяють сьогодні провести анонсовану конференцію обласної партійної організації, вимушений через ЗМІ заявити про складення повноважень голови Львівської обласної організації Партії регіонів і свій вихід з Партії регіонів.

В ситуації, що склалася, подальшу долю обласної організації Партії регіонів на Львівщині будуть вирішувати самі партійці.

Хотів би  бути почутим керівництвом політичних партій, громадських організацій та церков. Прошу їх закликати людей не чинити морального терору над тими галичанами, що розділяли мою позицію.

Ми, на жаль, всі нерідко помиляємось у своєму виборі, а ті, кого ми приводили до влади, зраджували наші сподівання.

Непростий час, що переживає український народ, вимагає як ніколи мобілізації людей, що відстоюють не партійні інтереси, а шукають миру в державі. Зараз мова не йде про майбутнє тої чи іншої партій, а про майбутнє України.

Ще не все втрачено, щоб негайно перевести життя людей в мирне русло. Робімо для цього  все, що в наших силах».

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *