ОСТАННІ НОВИНИ

Рада Європи ухвалила декларацію. Закликають негайно припинити насильства в Україні

|

Керівний орган Ради Європи – комітет міністрів закордонних справ ухвалила на своєму засіданні в Страсбурзі декларацію щодо ситуації в Україні, в якій закликав до негайного припинення насильства в країні

В надійшов у розпорядження РИА Новости тексті документа йдеться, що комітет міністрів РЄ підтримує заяву генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда про необхідність негайного припинення насильства в Україні.

Також комітет міністрів закордонних справ 47 країн Ради Європи «закликав всі політичні сили в Україні розв’язати кризу демократичними і мирними засобами в рамках законодавства».

Комітет вважає, що «розслідування подій в Україні, що сталися з 30 листопада 2013 року,має бути завершено», при цьому розслідування повинно бути прозорим і неупередженим.

Крім того комітет «закликав українську владу призначити свого представника в Міжнародну консультативну групу, запропоновану генеральним секретарем» (в грудні минулого року він запропонував представниками конфліктуючих сторін створити за посередництва Ради Європи консультативну групу – ред.). Комітет міністрів заявив про готовність надати даній групі всю необхідну підтримку.

У своїй заяві комітет міністрів «висловив незмінну готовність Ради Європи та його Венеціанської комісії забезпечити на прохання українських властей всю необхідну допомогу з метою перегляду конституції і закону про вибори – для пошуку вирішення проблем у відповідності зі стандартами Ради Європи».

Він також закликав Київ активніше співпрацювати з комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Муйжнієксом.

Нагадаємо, раніше генсек Ради Європи Торбйон Ягланд засудив нову хвилю кровопролиття в Україні і закликав всі політичні сили діяти відповідально і утримуватися від нових насильницьких дій.

20-го лютого глава французького зовнішньополітичного відомства Лоран Фабіус повідомив, що Євросоюз готується ввести санкції щодо України. Також він заявляв, що метою є те, щоб підштовхнути українську владу до проведення виборів.

Нагадаємо, вуличні заворушення відновилися в Києві 18-го лютого, в день засідання Верховної ради, на якому опозиція вимагала повернути парламентсько-президентську форму правління, відновивши конституцію 2004 року. В результаті заворушень загинуло 28 осіб, з них 10 – співробітники правоохоронних органів. Всього, за даними МВС, постраждали близько 800 осіб.

Фото: shutterstok

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *