ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС вимагає від Януковича проведення виборів

|

ЄС вимагає від Президента України проведення виборів . Як передає «Інтерфакс-Україна», про це заявив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус перед початком зустрічі делегації ЄС з президентом України Віктором Януковичем.

«Наша мета полягає в тому, щоб підштовхнути українську владу до проведення виборів. Немає ніякого іншого рішення, окрім як проведення виборів», – сказав він.

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні глава МЗС Польщі, ФРН та Франції прибули в Київ, де зустрілися з лідерами опозиції. Зустріч з президентом Віктором Януковичем планувалася на 10:30, але не відбулась.

«Ми плануємо поговорити з Віктором Януковичем і з представниками опозиції, щоб конфліктуючі сторони зупинили розбрат і припинили ескалацію насильства», – заявив німецький міністр перед відльотом до Києва.

Раніше глава французького зовнішньополітичного відомства Лоран Фабіус повідомив, що Євросоюз готується ввести санкції щодо України.

Нагадаємо, вуличні заворушення відновилися в Києві 18-го лютого, в день засідання Верховної ради, на якому опозиція вимагала повернути парламентсько-президентську форму правління, відновивши конституцію 2004 року. В результаті заворушень загинуло 28 осіб, з них 10 – співробітники правоохоронних органів. Всього, за даними МВС, постраждали близько 800 осіб.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *