ОСТАННІ НОВИНИ

Глава МЗС Франції повідомить Януковичу про введення санкцій ЄС

|

Глава МЗС Франції повідомить Януковичу про введення санкцій ЄС. Про це повідомляє РИА Новости, посилаючись на главу французького зовнішньополітичного відомства Лорана Фабіуса.

«Я скажу йому (президенту України Віктору Януковичу), що він повинен зупинити насильство, яке повністю неприйнятно, і що ми готуємося сьогодні ввести санкції проти тих, хто несе відповідальність за насильство», – заявив Фабіус в інтерв´ю радіо Europe 1.

За його словами, «ми готуємося до прийняття санкцій відносно осіб, відповідальних за насильство». Міністр зазначив, що це питання буде піднято ЄС вже сьогодні, передає «ИТАР-ТАСС».

Після завершення поїздки в Київ міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Польщі вирушать до Брюсселя, де проінформують керівництво ЄС про ситуацію в Україні.

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні глава МЗС Польщі, ФРН та Франції прибули в Київ, де зустрівся з лідерами опозиції. Потім, як очікується, троє міністрів закордонних справ будуть прийняті президентом Віктором Януковичем. «Ми плануємо поговорити з Віктором Януковичем і з представниками опозиції, щоб конфліктуючі сторони зупинили розбрат і припинили ескалацію насильства», – заявив німецький міністр перед відльотом до Києва.

Раніше 20-го лютого США ввели обмеження на видачу в´їзних віз 20 офіційним представникам української влади.

Нагадаємо, вуличні заворушення відновилися в Києві 18-го лютого, в день засідання Верховної Ради, на якому опозиція вимагала повернути парламентсько-президентську форму правління, відновивши конституцію 2004 року. В результаті заворушень загинуло 28 осіб, з них 10 – співробітники правоохоронних органів. Всього, за даними МВС, постраждали близько 800 осіб.

Коментарі 
Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *