ОСТАННІ НОВИНИ

Глави МЗС Німеччини, Франції та Польщі уже в Києві

|

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр і міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус прибули в Київ

Про це повідомляє «ИТАР-ТАСС», посилаючись на інформаційне агентство ДПА.

Про результати свого візиту міністри доповідатимуть на позачерговому засіданні Ради ЄС у Брюсселі.

«Ми плануємо поговорити з Віктором Януковичем і з представниками опозиції, щоб конфліктуючі сторони зупинили розбрат і припинили ескалацію насильства», – заявив німецький міністр перед відльотом до Києва.

«Ми хочемо допомогти шляхом переговорів знайти політичне рішення конфлікту. Таке рішення може бути знайдено тільки між протиборчими сторонами в Києві», – додав він.

При цьому Штайнмаєр наголосив, що «той факт, що я вирушаю до Києва спільно зі своїми колегами Радославом Сікорським і Лораном Фабіусом у форматі «Веймарського трикутника» з згоди Кетрін Ештон, чітко демонструє загальну позицію Європи». «Ми не знаємо, чи нам вдасться запобігти найгірше. Але зробити таку спробу особисто для мене є частиною нашої європейської відповідальності», – сказав міністр.

Як повідомляли «Коментарі», раніше в.о. голови МЗС України Леонід Кожара заявив послам іноземних держав, що, на його думку, захоплення державних установ в областях проводилися заздалегідь підготовленими на такі дії людьми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *