ОСТАННІ НОВИНИ

Ректорат Львівської політехніки засудив дії влади

|

Ректорат Національного університету “Львівська політехніка” засуджує акт насильства з боку влади, який відбувається в країні. Про це йдеться у заві ректорату з приводу останніх подій  у Києві. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Політехніки».

Повний текст заяви ректорату подаємо нижче:

«Брутальне застосування сили проти мирних мітингувальників Євромайдану спецпідрозділом “Беркут”, що сталося в день 18 лютого і в ніч  19 лютого 2014 року у Києві,  спричинило непоправні трагічні наслідки. 

Ескалація насилля, на жаль, набула найзагрозливіших форм і стала кульмінацією у протистоянні народу і влади, котра не хоче і не бажає дослухатися до людей.

У результаті кровопролиття вбиті десятки людей, сотні поранені та потребують невідкладної медичної допомоги. Академічна спільнота Національного університету “Львівська політехніка” виловлює глибокі співчуття сім`ям загиблих і постраждалих під час подій у Києві та інших регіонах країни.

Насильство ніколи не було і не є цивілізованим способом вирішення проблем. Слід негайно зупинити кровопролиття, відновити верховенство права і конституційного ладу!

Ми рішуче засуджуємо цей акт насильства та грубе порушення  демократичних прав і свобод громадян, а  також вимагаємо негайного припинення таких дій та оголошення перемир`я!

Нині над Україною нависла реальна загроза громадянської війни, розколу країни,  втрати нею незалежності, територіальної цілісності та суверенітету.

Закликаємо протиборчі сили відмовитися від ультиматумів та погроз і  негайно сісти за стіл перемовин! Шанс зупинити сповзання країни у хаос  і насилля все ще залишається.

Звертаємося до представників міжнародних та європейських організацій виступити посередниками на переговорах протиборчих сил.

Академічна спільнота Львівської політехніки впевнена, що єдиний шлях уникнути подальшого кровопролиття і стабілізувати політичну ситуацію в Україні — це шлях взаємного компромісу та конструктивного діалогу.

Закликаємо студентів виявити у ці драматичні дні спокій та врівноваженість, утриматися від захоплення адміністративних будівель і нищення майна, інших протиправних дій.

Ми — за винятково мирне врегулювання громадянського конфлікту. Тому апелюємо до опонентів, до їх мудрості, зваженості та стриманості:  ви повинні бути свідомі того, що нині на терези поставлена доля України, життя, благополуччя і добробут  усіх  громадян нашої держави», – йдеться у заяві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *