ОСТАННІ НОВИНИ

19 з 25 загиблих на Майдані померли від вогнепальних поранень – КМДА

|

З 25 загиблих учасників масових акцій 19 померли від вогнепальних поранень. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила сьогодні на брифінгу в. о. начальника Департаменту охорони здоров`я КМДА Алла Орешкович.

За її інформацією, зафіксовано одну смерть від отруєння чадним газом, дві – від серцевого нападу, одну – від наїзду автомобіля, дві – від проникаючих колото-різаних ран.

Орешкович зазначила, що серед 25 загиблих – 7 правоохоронців.

Наразі у лікарнях, підпорядкованих департаменту, з вогнепальними пораненнями у важкому або вкрай важкому стані перебуває 35 учасників акцій. Загалом у важкому стані в лікарнях налічується 166 постраждалих внаслідок сутичок в центрі столиці.

Як повідомив на брифінгу заступник голови КМДА Віктор Корж, медична допомога станом на ранок 19 лютого була надана 351 учаснику масових акцій, з них 241 госпіталізований.

Найбільше госпіталізованих перебуває в 17-й лікарні – 53 особи, 6-й лікарні – 74, в Олександрівській – 12 і у лікарні швидкої допомоги – 62.

Як запевнив Корж, медичних препаратів наразі вистачає для надання необхідної допомоги.

Також, за його словами, вистачає препаратів крові.

При цьому він повідомив, що постраждалих продовжують доставляти. Наразі в центрі міста чергує 20 карет швидкої невідкладної допомоги.

“Це кількість, яка забезпечує надання допомоги потерпілим, було до 40 машин”, – зазначив він.

За його словами, через пошкодження у період активних протистоянь в центрі міста знаходиться у неексплуатаційному стані одна машина швидкої допомоги. Загалом автопарк медслужб нараховує 373 авто, зазначив він.

Також Корж повідомив, що серед постраждалих є троє неповнолітніх осіб, яким менше 17 років. Серед померлих неповнолітніх немає.

За даними Коржа, постраждали чотири журналіста, з яких один був поранений в легені. Це журналіст «Вестей».

Як повідомлялось раніше журналіст «Вістей» був розстріляний на місці «дислокації» тітушок, на перетині Великої Житомирської та Володимирської вулиць у Києві.

Невідомі чоловіки з бітами і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках напали на журналіста “Вістей” В`ячеслава Веремія та ІТ-фахівця Олексія Лимаренка.

Співробітники видання поверталися з роботи на таксі. Коли автомобіль зупинився на світлофорі, з підворіття вибігли чоловіки, почали розгойдувати і закидати машину коктейлями Молотова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *