ОСТАННІ НОВИНИ

Польща закликатиме ЄС запровадити санкції проти України

|

Прем´єр-міністр Польщі Дональд Туск переконаний, що настав час для запровадження щодо України санкцій. Про це повідомляє «ИТАР-ТАСС».

За його словами, «санкції – це скоріше моральна реакція, ніж елемент, який може призвести до позитивних ефектів».

«Якщо події в Україні розвиватимуться також трагічно, як зараз, то санкції нам точно не допоможуть побудувати згоду в країні», – додав глава польського уряду.

«Однак, санкції бувають необхідним жестом солідарності і сигналом для влади, що резерв терпіння закінчився і пройдено певні межі, – пояснив він. – Жертви застосування сили потребують такого жесту, в такому висловленні підтримки».

На думку Туска, санкції не вплинуть на рішення української влади і не призведуть до чесного діалогу, але «настав момент, коли важливішими є люди, яких чекають місяці і роки безнадійної боротьби».

«Найближчими днями під час переговорів з главами держав і лідерами європейських інститутів, я закликатиму запровадити санкції, які повинні вдарити по винуватцях українських бід. Сподіваюся, польська позиція вплине на швидке прийняття рішення у ЄС», – додав він.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що українська влада й особисто Янукович несуть відповідальність за загострення ситуації в Україні. «За прийняття рішення грубого силового розгону Майдану, українська влада несе відповідальність за наслідки, що далеко йдуть, як в Україні, так і у відносинах з ЄС», – написав Сікорський в Twitter.

МЗС Литви закликає країни Європейського союзу розглянути запровадження цілеспрямованих санкцій проти відповідальних за застосування насильства в Україні. Генсекретар Ради Європи Торбйон Ягланд засудив нову хвилю кровопролиття в Україні. Також він закликав усі політичні сили діяти відповідально й утримуватися від нових насильницьких дій.

Коментарі
Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *