ОСТАННІ НОВИНИ

Захарченко вирішив покласти усі відповідальність за кровопролиття у Києві на опозицію

|

Медична допомога надана вже більше ніж 370 правоохоронцям. Госпіталізовано 350 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України. 74 з них отримали вогнепальні поранення. 9 правоохоронців загинули. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МВС України.

Міністр внутрішніх справ України та члени колегії МВС висловили співчуття родинам усіх загиблих, а також вшанували хвилиною мовчання пам’ять працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час ліквідації масових заворушень у центрі Києва.

Віталій Захарченко наголосив, що працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ виконували свій обов’язок та віддали життя за встановлення миру і спокою в українському суспільстві.

«Їх приклад – то зразок служіння Присязі, даній на вірність Українському народові», – підкреслив він.

За словами глави МВС, від Міністерства охорони здоров’я України надійшла інформація про 13 загиблих людей. Частина з них також отримала вогнепальні поранення. Характер цих поранень говорить про те, що отримані вони зі зброї, яку правоохоронці вилучають у ці дні у екстремістів.

«Наголошую, що правоохоронці не використовували вогнепальну зброю. Під час локалізації заворушень працівники міліції були озброєні лише спецзасобами для відстрілу еластичних куль», – підкреслив Віталій Захарченко.

Міністр внутрішніх справ також додав, що неодноразово звертав увагу опозиційних політиків та іноземних дипломатів на те, що екстремісти на Майдані Незалежності мають вогнепальну зброю.

«Ми казали про їх радикальне налаштування, про те, що вони готові і готуються для того, аби застосовувати зброю. Вся відповідальність за ці події, які відбулися, на мій погляд, повинна лягти на плечі цих безвідповідальних політиків», – наголосив Віталій Захарченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *