ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні в Києві постраждали 15 журналістів

|

Під час сьогоднішнього протистояння в центрі Києва постраждало 15 журналістів.

Список постраждалих журналістів опублікували на сайті Інституту масової інформації.

18 лютого у Києві під час зіткнень між мітингувальниками та міліціонерами на вулиці Шовковичній постраждав фотокореспондент агентства Reuters Гліб Гаранич. Йому в груди потрапила світлошумова граната, яка розірвала одяг.

18 лютого у Києві на вулиці Липській під центральним офісом Партії регіонів охорона побила фотокореспондента Максима Трєбухова (Перепелиця). На нього напали шестеро чоловіків. Били по обличчю, голові. Фотокору зламали ніс.

18 лютого у Києві на вулиці Липській невідомі молодики спортивної зовнішності напали на знімальну групу 5-го каналу – журналістку Євгенію Таганович та оператора Леоніда Тараненка. Молодики розбили камеру 5-го каналу. В оператора, можливо, зламано палець.

18 лютого у Києві на вулиці Лаврській міліція напала на фотокореспондента радіо “Голос столиці” Євгена Котенка. Побачивши його з камерою, міліціонери напали на нього, заламали руки, відібрали камеру та посвідчення, погрожували життю. Перевірили камеру, там ще не було знімків. Після цього його відпустили.

18 лютого у Києві невідомі біля урядового кварталу побили фотографа УНН Олександра Козаченка та розбили йому камеру. Інцидент стався, коли він разом з Максимом Трєбуховим у жилети з написами “Преса” знімали пожежу в офісі Партії регіонів та як її гасять.

18 лютого у Києві у Кріпосному провулку бійці “Беркуту” побили журналіста 5 каналу Азада Сафарова. Було поламано техніку, мікрофон. По тілу та голові садна та гулі. Рукою Сафаров не може рухати.

18 лютого у Києві у Кріпосному провулку бійці “Беркуту” побили знімальну групу 5 каналу – оператора 5 каналу Сергія Клименка. До оператора беркутівці застосували газ, розпиляли його йому в обличчя, а також побили.

18 лютого у Києві біля Будинку офіцерів невідомі напали на журналіста Громадського ТВ Анатолія Морозова. Йому зламали щелепу. Під час нападу він якраз стрімив для Громадського ТВ, був маркований як журналіст – бейджиком та був у жилеті “Преса”.

18 лютого у Києві під офісом Партії регіонів на вул. Липській охорона будівлі побила фотокореспондента видання PHL Андрія Гудзенка. Йому розбили одну камеру і об`єктив. Пошкодили руку і ногу.

18 лютого у Києві біля Маріїнського парку тітушки напали журналістку ТСН телеканалу 1+1 Аллу Хоцянівську. Журналіст працювала у парі разом з оператором Артемом Багровим. Тітушки вимагали віддати камеру. Коли знімальна група відмовилась це зробити, ті відтягнули журналістку за куртку до паркану, вдарили по спині і залишили.

18 лютого у Києві біля Маріїнського парку тітушки напали на оператора ТСН телеканалу 1+1 оператора Артема Багрова. Оператор працював у парі разом з журналісткою Аллою Хоцянівською. Тітушки вимагали віддати камеру. Оператора оточили кілька тітушок з палицями та почали його бити, вирвавши камеру. В оператора численні забої, камеру розбито вщент.

18 лютого у Києві фотокору та фрілансеру Олені Максименко осколками гранати поранено ногу. “Це сталося на вул. Шовковичній біля 11 год., я знімала сутички, біля мене розірвалася світлошумова граната, осколки завдали 5 ран-порізів”, – повідомила вона.

18 лютого у Києві у фотографа Івана Любиша-Кірдея “Беркут” відібрав карти пам`яті з відзнятим відео. Він є оператором каналу «1+1» та позаштатним фотографом газети «День».

18 лютого у Києві на вулиці Інститутській бійці спецпідрозділу “Беркут” побили редактора відділу “Економіка” інтернет-видання INSIDER Сергія Головньова. Силовики били палицями по голові та давали стусани. Йому вибили з рук камеру і розтоптали.

18 лютого кореспонденту “Главкома” Олексію Бику потрапила гумова куля в лоба. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *