ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві масові бійки (прямі трансляції)

|

У центрі Києва, неподалік від Верховної Ради, триває протистояння між мітингувальниками з Майдану та силовиками з «тітушками».

Вранці колони протестувальників вирушили з Майдану Незалежності до Верховної Ради, аби підтримати опозиційні фракції, котрі мали намір домогтися сьогодні голосування за повернення до Конституції 2004 року.

Однак в апараті парламенту відмовилися реєструвати опозиційний законопроект про повернення до Конституції 2004 року, у зв´язку з чим народні депутати перед пленарним засіданням заблокували президію Ради.

Мітингувальники організували «мирний наступ на депутатів» з вимогою ухвалити всі необхідні рішення для виходу з кризи і врегулювання ситуації в країні.

В той-же час під стінами ВР зібрались й прихильники Партії Регіонів. Охорону урядового кварталу було значно посилено. На відміну від «тітушок» та прихильників ПР, мітингувальникам з Майдану, силовики не дозволили наблизитись до ВРУ.

Відтак незабаром біля будівлі парламенту виникла бійка між «тітушками» та активістами Майдану. Як інформують очевидці й, зокрема, народні депутати, спровокували бійку прихильники влади. До протистояння долучились й силовики. По людях стріляли з дахів будівель та застосували світлошумові гранати.

Серед поранених на цей час вже є достатньо, як активістів Майдану, так  і силовиків. Також постраждали журналісти.

Протистояння переросло у масові безпорядки.

Прямі трансляції з революції у Києві:

Громадське Online

 

Espreso TV – Live


Пряма трансляція Радіо Свобода


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *