ОСТАННІ НОВИНИ

У рамках «Урбан-кафе» львів’яни обговорили проблеми міста

|

15 лютого у Львові стартувала ініціатива «Урбан-кафе». Мета заходу – широке залучення громадськості міста для обговорення проблем містобудування та пошук шляхів їх вирішення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Ініціаторами події виступили експерт з міського планування Штефан Габі та Інститут міста. Мета перших трьох зустрічей в рамках «Урбан-кафе» – зібрати думки від громадськості про головні проблеми міста і вже після цього більш детально працювати над їх вирішенням. Зокрема, обговорювали роль автомобілів та пішоходів у Львові, проблеми організації публічного простору для потреб мешканців, відновлення районів міста, культурного та інфраструктурного розвитку міста в цілому, а не лише його центральної частини та багато іншого.

«Враження від зустрічі абсолютно позитивні – людей прийшло більше, ніж ми очікували, були дуже зацікавлені обговоренням, виступали із власними пропозиціями. Що приємно, було багато молоді, яка може стати ядром поширення нових ідей для міста. Думаю, працювати з ними буде дуже цікаво, і міська адміністрація могла б втілити багато цікавих проектів завдяки такій співпраці. Коло запитань було дуже широке. Надзвичайно популярним було запитання як покращити вплив громадськості на міське планування. Також обговорювали транспортні проблеми, але ця дискусія для Львова не нова», – розповів Штефан Габі, експерт з міського планування.

На наступній зустрічі, яка відбудеться в п’ятницю, 21 лютого, о 17.00 год у приміщенні «Коммуни» перед присутніми виступатиме директор департаменту містобудування Андрій Павлів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *