ОСТАННІ НОВИНИ

Лебедєв підтвердив, що Міноборони допомагало МВС під час протистояння в Києві

|

Виконувач обов´язків міністра оборони Павло Лебедєв не вважає, що матеріально-технічна допомога з боку Міністерства оборони, Міністерству внутрішніх справ у заходах з охорони правопорядку в Києві є порушенням. Про це Лебедєв сказав на брифінгу, пишуть «Українські новини».

П.Лебедєв не вбачає незаконності в дій Міноборони. «Взаємодія Міністерства оборони з МВС як державним органом регламентується усіма актами… Тому ніяких незаконних дій Міноборони і МВС не здійснюють», – відповів він на запитання журналістів про використання військових баз Міноборони для дислокації службовців внутрішніх військ МВС.

Також силовик визнав факт використання техніки Державної служби з надзвичайних ситуацій, яка входить в структуру Міноборони, для охорони правопорядку в Києві.

«Вона (техніка) для чого залучається? В тому числі і для стримування тих дій, які відбуваються на вулиці під виглядом мирних демонстрацій», – заявив він.

Лебедєв висловив стурбованість проявом екстремізму в Україні останнім часом.

«Сьогодні екстремізм, він присутній. А звідки цей екстремізм прийшов до нас з Африки, Єгипту, Лівії – мені все одно. Головне – не допустити цього екстремізму у нас в Україні», – сказав він.

Водночас виконувач обов´язків міністра заперечує, що до Міноборони надходило розпорядження про виділення мітингувальникам на підтримку влади в Маріїнському парку армійських наметів і польових кухонь.

Як повідомляли «Коментарі», Лебедєв заявив, що 87% особового складу Збройних Сил підтримують дії президента Віктора Януковича.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *