ОСТАННІ НОВИНИ

Нападників, які зірвали концерт, відпустили – речниця МВС Львівщини

|

Групу молодих людей, які увірвалася в приміщення Палацу спорту «Україна», та зірвали концерт українського гурту «Тінь сонця» не затримували. Нападників запросили до Франківського райвідділу міліції для з’ясування обставин, опитали й відпустили. Про це Львівському порталу повідомила начальник відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області Світлана Добровольська.

За словами С. Добровольської, група молодих людей намагалась прорватися на сцену, грубо порушувала порядок, чим зірвала концертну програму, на якій були присутні близько 400 глядачів. Музикантам було завдано тілесних ушкоджень.

«У Франківському райвідділі міліції було опитано п’ять правопорушників, з яких четверо виявилися неповнолітніми. Всі вони – мешканці Львова… За фактом хуліганських дій, які зірвали концерт, відкрито кримінальне провадження. Зараз триває слідство, опитують очевидців та постраждалих музикантів», – розповіла Світлана Добровольська.

Речниця також підтвердила інформацію, що у приміщенні Палацу спорту міліціянти виявили та вилучили 1 піротехнічну гранату, 1 пневматичний пістолет та 1 пневматичний револьвер, а також 2 мисливські ножі, 1 газовий балончик, камуфляжну маску та два посвідчення активістів громадської організації «Правий сектор».

Дане правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Як повідомляв Львівський портал, 15 лютого ввечері більше десятка чоловіків вчинили бійку на сцені Палацу спорту «Україна», де відбувався концерт київського гурту «Тінь сонця».

Як розповіли очевидці сутички, молодики в масках спочатку заявили, що мають намір оголосити якесь повідомлення через мікрофон. Однак, коли їм відмовили, ті розпочали штовханину й намагались побити музикантів.

У конфлікт втрутились міліціонери й припинили бійку. Нападники називали себе активістами «Правого сектору» й продемонстрували якісь посвідки. Кількох із них затримали міліціонери й доставили до Франківського райвідділу.

Невдовзі по тому центральний провід Правого Сектору, а також керівники Львівського Правого сектору в обличчі Олега Пелехатого та Артема Луцака принесли свої вибачення музикантам гурту «Тінь Сонця».

Керівники організації визнали, що у подіях справді брали участь уже колишні члени Правого сектору.

«Людина, котра спровокувала конфлікт, була виключена з лав організації та понесе покарання. Учасники організації, котрі несвідомо повелись на провокацію, понесуть дисциплінарне покарання… Інцидент став хорошим уроком на майбутнє для усіх членів Правого сектору й подібні випадки більше не повторяться», – повідомили у Правому секторі.

Фото: dropbox.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *