ОСТАННІ НОВИНИ

Українці перестали купувати машини і квартири

|

Споживчі настрої українців через нестабільну політичну та економічну ситуації в країні різко погіршилися. За даними дослідницької компанії GfK Ukraine, в минулому місяці вони були найбільш негативними з квітня 2011 року, пише ТСН.

Так, у січні індекс споживчих настроїв склав 72,5, що на 7,8 пункту нижче грудня. При цьому, найбільше падіння зафіксоване в північному та західному регіонах України, пише “Коммерсант-Украина”.

Згідно з дослідженням, більше всього співвітчизники сумніваються в зміні свого особистого добробуту, а також доцільності здійснення великих покупок. Відповідні індекси впали на 9,5 пункту і 9,7 пункту. В торгових мережах вже зазначають про зниження продажів.

 Крім того, протягом найближчих трьох місяців населення чекає зростання курсу долара – індекс виріс на 13,4 пункти, до 148,7.

Зазначимо, що з 5 лютого курс долара на міжбанку вперше за останні п`ять років перевищив 9 гривень і склав 9,15 гривень. Після цього вартість валюти поступово знижувалася і 10 лютого склала 8,52 гривень, але у наступні чотири дні долар знову зріс і на 14 лютого коштував 8,83 гривень.

“Загроза втрати робочих місць і знецінення заощаджень в майбутньому суттєво обмежить внутрішній попит, поки політичний конфлікт не буде врегульовано”, – кажуть в GfK Ukraine.

Раніше повідомлялося, що через вільне плавання курсу долара зростуть ціни на імпортні продукти, гаджети і автомобілі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *