ОСТАННІ НОВИНИ

Майдан вимагає закриття 2000 справ проти активістів, або піде у наступ

|

Опозиція вимагає від Генпрокурора Віктора Пшонки негайної заяви про закриття всіх 2000 справ проти активістів Майдану.

Про це під час Народного Віче на Майдані у Києві заявив лідер фракції ВО Батьківщина Арсеній Яценюк.

“Звертаємось з вимогою до влади та Генпрокурора Віктора Пшонки: ми вимагаємо негайного оприлюднення заяви про закриття усіх справ проти 2000 активістів Майдану. Ми звільнили 236 наших людей, і 2000 кримінальних справ мають бути негайно закриті”, – заявив Яценюк.

“Якщо справи не будуть закриті, ми підемо у мирний наступ. Це буде наша відповідь: вівторок – парламент, ми йдемо боротися за наші права”, – заявив Яценюк.

Також він зауважив: “Що стосується провокативних заяв, які оприлюднила прокуратура: що ми повинні звільнити вул.Інститутську, Майдан, ще щось”.

“Відповідь наша така – ми є і будемо на Майдані до перемоги”,- заявив Яценюк.

Як відомо, зранку 16 лютого активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА: акт про передачу будівлі мерії Києва підписали комендант КМДА Руслан Андрійко та посол Швейцарської конфедерації Крістіан Шоненберг. Глава КМДА Володимир Макеєнко акт передачі не підписав, але увійшов в будівлю мерії.

Перед цим нардеп від Батьківщини Арсен Аваков заявив, що станом на ранок 16 лютого усі формальні умови “закону про амністію” Євромайданом виконані. 

Напередодні Яценюк заявив, що Рада ВО “Майдан” ухвалила рішення щодо подальшого перебування на Майдані.

“Ми залишаємося в приміщенні Будинку профспілок, Українського дому, в Жовтневому палаці. Ми залишаємося на Майдані”, – заявив він, коментуючи заяву прокурора Києва про звільнення затриманих активістів у випадку, якщо протестувальники звільнять “не просто всі приміщення, а й весь Майдан”.

12 лютого прокурор Києва Микола Бескишкий заявив, що обов`язковою умовою амністії заарештованих протестувальників є звільнення будівлі КМДА. 

Щодо вулиць, які необхідно звільнити від барикад і забезпечити проїзд транспорту, то це: Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Володимирський узвіз, Прорізна, Заньковецької та Майдан Незалежності.

Українська правда 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *