ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк хоче повернути Конституцію-2004 вже у вівторок

|

У Верховній Раді у вівторок, 18 лютого, має бути проголосована постанова про повернення до Конституції 2004 року.

Про це під час Народного Віче на Майдані у Києві заявив лідер фракції ВО Батьківщина Арсеній Яценюк.

“У 2010 році Янукович обирався на конституційні повноваження свого попередника. Це була парламентсько-президентська республіка, де президент не мав диктаторських повноважень, а народ міг впливати на парламент, прокуратуру, міліцію, СБУ. Але прийшовши в кабінет президента через свій корумпований Конституційний суд, Янукович змінив Конституцію через продажних суддів”, – заявив Яценюк.

За його словами, в рішенні КСУ від 2010 року “ні в одному пункті немає фрази про те, що відновлюється дія попередньої Конституції (Леоніда Кучми)”.

“Це означає, що у 2010 році в Україні було здійснено державний переворот. Його учасники – судді КСУ, які виконували незаконну вказівку чинного президента Віктора Януковича. Це була спроба повалення конституційного ладу, і вона повинна розслідуватися і бути покарана”, – заявив Яценюк.

“У вівторок Верховна Рада має поставити на голосування постанову про відновлення редакції конституції 1996  року, оскільки її  ніхто не змінював – ані уряд, ані парламент, ані український народ”.

“Чи вірю я в результативність перемовин? Практично – ні. Вистачить слів. Треба дії. Тому ніяких перемовин у кабінеті спікера Рибака. Виносимо в зал постанову і голосуємо – поіменно”, – заявив Яценюк.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *