ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові під час концерту вчинили бійку молодики, які назвалися Правим сектором (фото)

|

Учора ввечері більше десятка чоловіків вчинили бійку на сцені Палацу спорту «Україна», де відбувався концерт київського гурту «Тінь сонця». Як розповіли Львівському порталу очевидці сутички, молодики в масках спочатку заявили, що мають намір оголосити якесь повідомлення через мікрофон. Однак, коли їм відмовили, ті розпочали штовханину й намагались побити музикантів. У конфлікт втрутились міліціонери й припинили бійку.

Нападники називали себе активістами «Правого сектору» й продемонстрували якісь посвідки. Кількох із них затримали міліціонери й доставили до Франківського райвідділку. Незабаром біля райвідділу зібрався натовп народу.

Тим часом у соцмережах впродовж ночі львів’яни дискутують, ким були нападники: справді представниками «Правого сектору», які вирішили подібним чином розважитись під час перемир’я, а чи відбулась спланована провокація, аби дискредитувати активістів руху.

Ось як інформує про подію сторінка Львівського Євромайдану. Також тут є пояснення від лідера гурту «Тінь Сонця» Сергія Василюка та витяг з офіційної сторінки «Правого сектора» Вконтакті:

Подаємо текст зі збереженням стилістики та граматики:

«Сьогодні, 15 лютого, невідомі, що назвалися представниками “Правого сектора” напали на гурт “Тінь Сонця” під час їхнього концерту.

За попередніми даними, у кількох із них була травматична зброя. На разі п’ятеро нападників перебувають у Франківському райвідділку міліції. Одного із них забрала “швидка”.

Сергій Василюк, лідер гурту “Тінь Сонця”: “Перед концертом наш менеджер сказав, що хтось із “Правого сектора” хоче побалакати, мовляв, той був охоронцем на “Вишиванка-фесті”, де ми виступали і я мав би його пам’ятати. Попросив сказати зі сцени, щоб люди долучалися до “Правого сектора”. Я чемно відмовив, хлопець пішов собі. Буцім навіть не образився. А вже після кількох пісень блимнуло світло, пролунав заклик “хлопці, працюємо!” і приблизно двадцять людей у балаклавах увірвалися в приміщення, кинулись до сцени. Той, хто говорив зі мною напередодні, намагався відібрати мікрофон, кричав, що наш гурт не підтримує націоналістів, його товариш вдарив мене ногою в голову, але ніяких ушкоджень не завдав. Далі була штовханина, в якій важко щось розібрати. Бачив тільки, як зі сцени впала колонка, туди підбігла охорона, а кількох хлопців у балаклавах забрала міліція.

Я продовжував кричати, що це провокація. Але здається, що мало хто це чув.

Здивувала така поведінка цих хлопців, бо наш гурт завжди приятелював із предстваниками “Правого сектора”. Нещодавно ми навіть дали їм сольний концерт у Києві. Сподіваюся, що це були-таки провокатори…”

 

Офіційна сторінка “Правого сектора” Вконтакті: “Неперевірено. увага у львові тітушки був на концерті Тінь Сонця. під час пісні в зал зайшли хлопці в спортівках підійшли до сцени ,надягнули маски забігли на сцену і почали бити музикантів. зараз йде бій”.
Але, незважаючи на це, один із активістів “Правого сектора” підтвердив свою участь у …протистоянні».

 Фото: dropbox.com

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *