ОСТАННІ НОВИНИ

«Свобода» поки не збирається йти з Київради

|

ВО “Свобода” поки не має наміру звільняти будівлю Київської міськдержадміністрації.

Про це повідомив нардеп від Свободи Едуард Леонов, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Ми, як організована, дисциплінована політична сила, виконаємо будь-яке рішення, яке буде прийнято Майданом. Зараз ніякого остаточного рішення про звільнення якихось будівель не існує”, – заявив нардеп.

Разом з тим Леонов повідомив, що за наявною у нього інформацією “з 18 лютого планується посилення протистояння”.

“Тому сили, розташовані в районі КМДА, будуть переміщені ближче до епіцентру подій – бли жче до вулиці Інститутської”, – уточнив свободівець.

Як відомо, раніше лідер фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк заявив, що Рада ВО “Майдан” ухвалила рішення щодо подальшого перебування на Майдані.

“Ми залишаємося в приміщенні Будинку профспілок, Українського дому, в Жовтневому палаці. Ми залишаємося на Майдані”, –  заявив Яценюк.

Окрім того нардеп  від Батьківщини Сергій Соболєв заявив, що опозиція готова звільнити вулицю Грушевського й будівлю Київради.  Соболєв наголосив, що рішення щодо компромісу було прийнято Майданом колективно.

12 лютого прокурор Києва Микола Бескишкий заявив, що обов`язковою умовою амністії заарештованих протестувальників є звільнення будівлі КМДА. 

Щодо вулиць, які необхідно звільнити від барикад і забезпечити проїзд транспорту, то це: Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Володимирський узвіз, Прорізна, Заньковецької та Майдан Незалежності.

Прокурор нагадав, що 17 лютого – кінцевий термін виконання умов, за яких буде звільнено від кримінальної відповідальності учасників акції.

У свою чергу у ГО Майдан заявили, що заяви прокурора “суперечать самому закону і зривають мирний шлях врегулювання кризи в Україні”.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *